Mikä ihmeen KaupunkiJamboree?

Kesällä 2017 Hämeenlinnassa kutsutaan maailman lapset kylään! KaupunkiJamboree on 10 – 18-vuotiaille suunnattu uudenlainen lasten ja nuorten tapahtuma, joka kokoaa yhteen erilaisia ihmisiä ympäri Suomea. KaupunkiJamboree kestää neljä päivää ja näiden päivien aikana leiriläiset pääsevät seikkailemaan neljään ohjelmalaaksoon.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Tule koko tapahtuman ajaksi tai vaikka viihtymään vain päiväksi! Tapahtumaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Liike ja hyvinvointi -laakso löytyy Pullerin Urheilupuistosta. Tekemistä tarjoaa mm. Hämeenlinnan Tarmo, Hämeenlinna Huskies, Lasten Liikunnan Tuki ry, Luolajan Kajastus, Punaportin Blues ja moni muu.

Taide ja kulttuuri -laakso sijaitsee Verkatehtaalla! Sieltä löytyy mm. graffitti-paja, Social Media Matrix -peli, Improa ja komediaa, Taidevandalismia ja Ilmoitustempaus -paja.

Linnanpuistosta löytyy Tiede ja ympäristö- sekä Yhteiskunta ja kansainvälisyys -laaksot. Toiminnasta vastaa Viisaasti Vesillä, 4H, Metsähallitus, MTK, Hämeen Partiopiiri, Ihmisoikeusliitto, Oma Häme, Ehyt ry ja monia muita!

Laaksot ovat auki klo 9.30-12.00 ja klo 13.30-16.00.

Neljä laaksoa,
neljä päivää

KaupunkiJamboreen ohjelma rakentuu laaksoajattelun perustalle. Laaksoja KaupunkiJamboreella on neljä:

ikoni-otsikkokolmio-pinkTiede &
Ympäristö

Miten metsää hoidetaan? Entä miten Hämeen Linnassa on eletty keskiajalla? Oletko aina utelias ja innokas oppimaan uutta? Tiede ja ympäristö -laaksossa pääset tutkimaan eri tieteenalojen asiantuntijoiden johdolla ilmiöitä luonnontieteissä ja historiassa.

ikoni-otsikkokolmio-pinkLiike &
Hyvinvointi

Urheilua! Sporttia! Toimintaa! Nopeammin, korkeammalle, rohkeammin! Tule liikkumaan Liike ja hyvinvointi -laaksoon tuttujen lajien parissa tai valloita sinulle uusi ja ennen kokematon laji, täältä niitä löytyy. Laaksossa tutkaillaan myös arjen taitoja ja sitä, mistä hyvinvointi rakentuu – luvassa siis liikkeen lisäksi hyvää ruokaa ja hyviä ruoka- ja juomatottumuksia omaksuttavaksi.

ikoni-otsikkokolmioTaide &
Kulttuuri

Janoatko kulttuuria? Rakastatko museoita? Onko itseilmaisu tanssin tai taiteen välityksellä juuri sinun juttusi? Tervetuloa Taide ja kulttuuri -laaksoon, joka tarjoaa erilaisia taide-elämyksiä ympäri kaupunkia!

ikoni-otsikkokolmio-pinkYhteiskunta &
Kansainvälisyys

Miten lasten ja nuorten ääni saadaan paremmin kuuluviin yhteiskunnassa? Miten juuri sinä voit vaikuttaa yhteiskunnassa? Miten nuoret voisivat nousta asiantuntijoiksi tulevaisuuden rakentajina? Yhteiskunta ja kansainvälisyys -laaksossa puheenvuoro on lapsilla ja nuorilla. Tule etsimään omaa kanavaasi ja omaa ääntäsi, muutetaan yhdessä maailmaa paremmaksi!

Tiede & Ympäristö

Liike & Hyvinvointi

Taide & Kulttuuri

Yhteiskunta & Kansainvälisyys

Yhteiset tapahtumat

Yhteistyössä

KaupunkiJamboree tuotantotapa on aivan uudenlainen ja sisällöt leirille syntyvät verkostotuottamisen periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen sisällöntuottaja tulee KaupunkiJamboreelle tekemään omaa ohjelmapalastaan omana toimintanaan, oma osaaminen ja tavoitteet edellä. Yhteistyökumppaneita on mukana yli 60!

Juhlitaan yhdessä!

KaupunkiJamboreen avajaisia vietetään Hämeenlinnan torilla 31.7. klo 18 alkaen. Esiintymässä ovat Tuomas Kauhanen ja ihana Ellinoora! Illan juontaa Jaakko Parkkali! Tapahtuma on päihteetön ja sinne on vapaa pääsy.    Tervetuloa!

Keskiviikkoilta huipentuu mahtaviin allasbileisiin Ahveniston maauimalassa klo 18 alkaen. Ei haittaa, vaikka aurinko ei paistaisi, sillä altaassa on aina lämmin ja DJ Nita loihtii iltaan tunnelmaa huippubiiseillä. Kemut ovat maksuttomat KaupunkiJamboreen leiriläisille ja muut pääsevät mukaan normaalilla sisäänpääsymaksulla. Tervetuloa!