Mikä ihmeen KaupunkiJamboree?

Kesällä 2017 Hämeenlinnassa kutsutaan maailman lapset kylään! KaupunkiJamboree on 10 – 18-vuotiaille suunnattu uudenlainen lasten ja nuorten tapahtuma, joka kokoaa yhteen erilaisia ihmisiä ympäri Suomea. KaupunkiJamboree kestää neljä päivää ja näiden päivien aikana leiriläiset pääsevät seikkailemaan neljään ohjelmalaaksoon.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Tule koko tapahtuman ajaksi tai vaikka viihtymään vain päiväksi!

Laaksot ovat auki klo 9.30-12.00 ja klo 13.30-16.00.

Neljä laaksoa,
neljä päivää

KaupunkiJamboreen ohjelma rakentuu laaksoajattelun perustalle. Laaksoja KaupunkiJamboreella on neljä:

ikoni-otsikkokolmio-pinkTiede &
Ympäristö

Miten metsää hoidetaan? Entä miten Hämeen Linnassa on eletty keskiajalla? Oletko aina utelias ja innokas oppimaan uutta? Tiede ja ympäristö -laaksossa pääset tutkimaan eri tieteenalojen asiantuntijoiden johdolla ilmiöitä luonnontieteissä ja historiassa.

ikoni-otsikkokolmio-pinkLiike &
Hyvinvointi

Urheilua! Sporttia! Toimintaa! Nopeammin, korkeammalle, rohkeammin! Tule liikkumaan Liike ja hyvinvointi -laaksoon tuttujen lajien parissa tai valloita sinulle uusi ja ennen kokematon laji, täältä niitä löytyy. Laaksossa tutkaillaan myös arjen taitoja ja sitä, mistä hyvinvointi rakentuu – luvassa siis liikkeen lisäksi hyvää ruokaa ja hyviä ruoka- ja juomatottumuksia omaksuttavaksi.

ikoni-otsikkokolmioTaide &
Kulttuuri

Janoatko kulttuuria? Rakastatko museoita? Onko itseilmaisu tanssin tai taiteen välityksellä juuri sinun juttusi? Tervetuloa Taide ja kulttuuri -laaksoon, joka tarjoaa erilaisia taide-elämyksiä ympäri kaupunkia! Tässä laaksossa on myös reilu annos kansainvälistä väriä!

ikoni-otsikkokolmio-pinkYhteiskunta &
Kansainvälisyys

Miten lasten ja nuorten ääni saadaan paremmin kuuluviin yhteiskunnassa? Miten juuri sinä voit vaikuttaa yhteiskunnassa? Miten nuoret voisivat nousta asiantuntijoiksi tulevaisuuden rakentajina? Yhteiskunta ja kansainvälisyys -laaksossa puheenvuoro on lapsilla ja nuorilla. Tule etsimään omaa kanavaasi ja omaa ääntäsi, muutetaan yhdessä maailmaa paremmaksi!

Tiede & Ympäristö

Liike & Hyvinvointi

Taide & Kulttuuri

Yhteiskunta & Kansainvälisyys

Yhteiset tapahtumat

Yhteistyössä

KaupunkiJamboree tuotantotapa on aivan uudenlainen ja sisällöt leirille syntyvät verkostotuottamisen periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen sisällöntuottaja tulee KaupunkiJamboreelle tekemään omaa ohjelmapalastaan omana toimintanaan, oma osaaminen ja tavoitteet edellä. Yhteistyökumppaneita on mukana yli 60!

Miten mukaan?

KaupunkiJamboreelle on kutsuttu kaikki Suomessa asuvat lapset ja nuoret! Pölähdä paikalle Hämeenlinnan keskustaan ja osallistu laaksojen aktiviteetteihin. Käy kaikissa laaksoissa kurkkamassa ja vietä niissä vaikka kaikki neljä päivää!

Laaksot ovat auki klo 9.30-12.00 ja klo 13.30-16.00.