Mikä ihmeen KaupunkiJamboree?

Kesällä 2017 Hämeenlinnassa kutsutaan maailman lapset kylään! KaupunkiJamboree on 10 – 18-vuotiaille suunnattu uudenlainen lasten ja nuorten tapahtuma, joka kokoaa yhteen erilaisia ihmisiä ympäri Suomea. KaupunkiJamboree kestää neljä päivää ja näiden päivien aikana leiriläiset pääsevät seikkailemaan neljään ohjelmalaaksoon.

Ilmoittautuminen auki!

Neljä laaksoa,
neljä päivää

KaupunkiJamboreen ohjelma rakentuu laaksoajattelun perustalle. Laaksoja KaupunkiJamboreella on neljä:

ikoni-otsikkokolmio-pinkTiede &
Ympäristö

Miten metsää hoidetaan? Entä miten Hämeen Linnassa on eletty keskiajalla? Oletko aina utelias ja innokas oppimaan uutta? Tiede ja ympäristö -laaksossa pääset tutkimaan eri tieteenalojen asiantuntijoiden johdolla ilmiöitä luonnontieteissä ja historiassa.

ikoni-otsikkokolmio-pinkLiike &
Hyvinvointi

Urheilua! Sporttia! Toimintaa! Nopeammin, korkeammalle, rohkeammin! Tule liikkumaan Liike ja hyvinvointi -laaksoon tuttujen lajien parissa tai valloita sinulle uusi ja ennen kokematon laji, täältä niitä löytyy. Laaksossa tutkaillaan myös arjen taitoja ja sitä, mistä hyvinvointi rakentuu – luvassa siis liikkeen lisäksi hyvää ruokaa ja hyviä ruoka- ja juomatottumuksia omaksuttavaksi.

ikoni-otsikkokolmioTaide &
Kulttuuri

Janoatko kulttuuria? Rakastatko museoita? Onko itseilmaisu tanssin tai taiteen välityksellä juuri sinun juttusi? Tervetuloa Taide ja kulttuuri -laaksoon, joka tarjoaa erilaisia taide-elämyksiä ympäri kaupunkia! Tässä laaksossa on myös reilu annos kansainvälistä väriä!

ikoni-otsikkokolmio-pinkYhteiskunta &
Kansainvälisyys

Miten lasten ja nuorten ääni saadaan paremmin kuuluviin yhteiskunnassa? Miten juuri sinä voit vaikuttaa yhteiskunnassa? Miten nuoret voisivat nousta asiantuntijoiksi tulevaisuuden rakentajina? Yhteiskunta ja kansainvälisyys -laaksossa puheenvuoro on lapsilla ja nuorilla. Tule etsimään omaa kanavaasi ja omaa ääntäsi, muutetaan yhdessä maailmaa paremmaksi!

Tiede & Ympäristö

Liike & Hyvinvointi

Taide & Kulttuuri

Yhteiskunta & Kansainvälisyys

Yhteiset tapahtumat

Yhteistyössä

KaupunkiJamboree tuotantotapa on aivan uudenlainen ja sisällöt leirille syntyvät verkostotuottamisen periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen sisällöntuottaja tulee KaupunkiJamboreelle tekemään omaa ohjelmapalastaan omana toimintanaan oma osaaminen ja tavoitteet edellä. Sisällöntuottajaksi etsitään edelleen yhteistyökumppaneita, eli jos haluat mukaan tekemään kaupunkiJamboreeta, ota yhteyttä pikaisesti leiriorganisaatioon.

Tällä hetkellä KaupunkiJamboree-verkostossa on liki 60 toimijaa.

Miten mukaan?

KaupunkiJamboreelle on kutsuttu kaikki Suomessa asuvat lapset ja nuoret omien vastuuaikuistensa kanssa. Kerää oma leirijoukkue kasaan ja tule mukaan!

KaupunkiJamboree toivottaa tervetulleeksi kaikki suomessa asuvat lapset ja nuoret! Leirijoukkueita voi tulla mukaan vaikkapa urheiluseurasta, partiolippukunnasta, kunnan nuorisotoimen kautta tai muusta harrastuksesta. Leirijoukkueeseen kuuluu maksimissaan 10 leiriläistä ja yksi täysi-ikäinen vastuuaikuinen, jonka on oltava leiriläisille tuttu entuudestaan. Pienemmällä porukallakin voi toki leirille lähteä, mutta yksi aikuinen on joukkueesta löydyttävä.

Leirimaksu on 80€/leiriläinen ja 40€/vastuuaikuinen. Tähän sisältyy majoitus kouluilla, leirin aikaiset ruokailut ja kaikki leirin aikainen ohjelma. Kuljetukset KaupunkiJamboreelle tulee jokaisen leirijoukkueen huolehtia itse ja suosittelemmekin yhteisiä linja-autokyytejä Hämeenlinnaan. Saapuminen majoituskouluille ja kotiutuminen tapahtuu sunnuntaina 30.7. ja lähtö kotia kohti on torstaina 3.8. klo 17 alkaen.

Ilmoittautuminen on avoinna 23.6. saakka!