ikoni-otsikkokolmio-pinkTaide &
Kulttuuri

Laakso auki ma-to
klo 9.30-12.00 ja 13.30-16.00
Verkatehtaalla

Jokainen voi tulla taiteilijaksi, missä hyvänsä taiteen lajissa!

Valitse tarjonnasta mielenkiintoiset palaset ja tule mukaan!

Graffiti-työpaja: joka päivä 9.30-12 ja 13.30-16.00, Taidemuseon pihassa (säävaraus)

Taidevandalismi-työpaja: joka päivä 10.00-12.00 ja 13.30-16.00 (non-stop), Taidemuseon Lohrman-rakennus

#yhteistempaus – kylttipaja: joka päivä 10.00-12.00 ja 14.00-16.00, Verkatehdas Studio 1

Stand up – komediapaja: joka päivä 9.45 ja 13.30, kesto noin 1h45min/paja, ryhmäkoko max. 15, Verkatehtaan Studio

ÖKÖ Improteatteri-paja: joka päivä 10.15 ja 14.00, kesto noin 1h45min/paja, ryhmäkoko max. 20, Verkatehtaan Kehräämö

Social Media Matrix-peli: joka päivä klo 10 ja klo 13.45, kesto noin 1h45min/paja, Verkatehdas Kokous 2,

Laaksossa tapahtuu

#ilmoitustempaus

Kuvataiteilija Janne Hokkasen ja filosofian maisterin Jyrki Nissin työpajassa poraudutaan sadan vuoden takaiseen maailmaan ja nykypäivän todellisuuteen. Tule tuottamaan omia kaupunkiympäristöön sijoitettuja ilmoituksia somemaailman hengessä.

Kuinka komediaa tehdään?

Näyttämötaiteen moniottelija Toni Jyvälän komiikkatyöpajassa tutkitaan, miten stand up –komiikka syntyy ja miltä tuntuu seistä valokeilassa, ainoana missiona saada joku yleisöstä nauramaan.

Taidevandalismia

Nyt on aika modernisoita kultakauden taiteilijoiden työt! Hämeenlinnan taidemuseon kultakauden teokset saavat tässä työpajassa aivan uuden merkityksen ja sen merkityksen päätät sinä. Valmis taidevandalismiteos lähtee välittömästi valmistuttuaan tekijänsä matkaan!

Kannu käteen, maalia seinään

Graffitit ja katutaide kuuluvat yhä vahvemmin kaupunkitilaan. Katutaide puhuttelee, ilahduttaa, joskus jopa vihastuttaa. Miltä tuntuu ottaa spray-kannu käteen ja tehdä oma ajatus näkyväksi? Suunnittele, maalaa ja chillaa Taidemuseon pihalla graffitityöpajassa.

Social Media Matrix

Eräs poliitikko totesi: ”Ei ole väliä onko joku asia totta vai ei. Niin ne asiat vaan koetaan”. Ennen uutiseen luotettiin kuin pyhään sanaan. Nykyisen viestinnän ja mediakentän murroksessa on todella vaikeaa saada selville, onko uutinen totta vai ei. Voiko lukemaansa tai näkemäänsä aina luottaa? Trollaa, spekuloi ja vaikuta muiden pelaajien mielipiteisiin Social Media Matrix -pelissä!

Impro!

Kuinka kohtaus rakentuu elettävässä hetkessä? Impropajassa valmistellaan nopeita kohtauksia ja pieniä esityksiä spontaanisti. Leikkisyys ja heittäytyminen ovat improilun kovaa ydintä ja takuuvarmasti hauskaa. Joo, ja -asennetta tarjoaa Ökö Impro!

https://www.facebook.com/okoimpro/?fref=ts

Hämeenlinnan taidemuseo

10-18 vuotiaat KaupunkiJamboreen kävijät pääsevät visiteeraamaan Hämeenlinnan taidemuseon näyttelyissä. Mitä tarkoitetaan maalaustaiteen kultakaudella? Missä Werner Holmberg kävi opettelemassa maalausta? Täällä selviää!

http://www.hameenlinna.fi/taidemuseo/