ikoni-otsikkokolmio-pinkTiede &
Ympäristö

Laakso auki ma-to
klo 9.30-12.00 ja 13.30-16.00
Linnanpuistossa

Tiede ja Ympäristö -laaksossa sukelletaan tiedon ja tieteen maailmaan!

Laakson sisällöntuottajat tulevat monilta tieteen aloilta ja ympäristötietoutta edustavat monet niin luonnonsuojelu- kuin elinkeinotoimijat. Hämeenlinna historiallisena kaupunkina tarjoaa huikeat puitteet kaikille menneistä ajoista kiinnostuneille, Hämeen linna avaa ovensa osallistujille ja taitavat oppaat kertovat tämän keskiaikaisen linnan vaiheista.

Jokaisen meistä täytyy syödä ja siksipä Kasvua Hämeestä -hankkeen asiantuntijat ovat kertomassa tapahtumassa siitä, mistä hyvä suomalainen ruoka tulee ja ketkä sitä tuottavat.

Laaksossa tapahtuu

Idästä tuulee –tehtäväpolku

Mitä itätuuli on tuonut mukanaan? Ainakin tsaarinkuvia ja samovaareja, muotia Pietarista, DDR-autoja, peruskoulun, Nukkumatin ja Myyrän. Lapsille ja nuorille suunnattu omatoiminen Idästä tuulee -tehtäväpolku Skogsterilla avaa kaupunginmuseon Suomi 100 -näyttelyn teemoja näyttelymaskotti Myyrän avustamana. Kierrä kaikki hauskat rastit, niin saat mukaasi pienen muiston.

www.hmlmuseo.fi

Hyvinvointia luonnosta

Halaa puuta ja ihastele ympäristöä! Minkälainen on sinun ihanin luontokokemuksesi? Metsähallituksen rastilla ihmetellään luontoa ja sukelletaan sadan vuoden takaiseen aikaan. Hämeen luontokeskuksen väki johdattaa sinut lähiluonnon saloihin ja menneeseen aikaan kurkistetaan Korteniemen perinnetilan tunnelmissa. Tarkkasilmäiset saattavat bongata myös luontokeskuksen Inka-ilveksen!

http://www.metsa.fi/

Hämeen linna

Miten keskiajalla tehtiin tiiliä? Miksi yhdessä näkyy varpaan jäljet? Missä oli linnan keittiö? Entä vessa? Kuinka alttaritaulu restauroidaan? Vastaukset kaikkiin kysymyksiin saavat kaikki 10-18 vuotiaat KaupunkiJamboreen kävijät Hämen linnasta. Näe samalla kirkkotaidetta, pyhäin kuvia ja pakanakirkko!

http://www.kansallismuseo.fi/fi/hameen-linna/

Maidon matka ja Vohvelirogaining

Kasvua Hämeessä -hankkeen teltalla pääset näkemään, mistä ruoka tulee. Opit tunnistamaan viljat, tutustumaan maidon matkaan tilalta maitoauton kautta meijeriin sekä sikalan elämään. Osallistu myös vauhdikkaaseen Vohvelirogainingiin, jossa pääset suunnistamaan ruoantuotannon juurilla ja paistamaan itse vohveleita!

www.kasvuahameessa.fi

Museo Militaria

Museo Militaria esittelee Suomen tykistö- pioneeri- ja viestiaselajien historiaa. Museon näyttelyssä voit tutustua aselajien vaiheisiin, Suomen historiaan keskiajalta nykypäivään ja dokumentteihin sota-ajasta auditoriossa. Ulkonäyttelyalueella on mm. tykkejä, erilaisia pioneeriaselajin ajoneuvoja ja tykkihalli.

www.museomilitaria.fi

Automaattibussi

Nyt pääset testaamaan automaattibussia ja pohtimaan muita liikkumisen uusia muotoja! Automaattibussin laaksoon tuo Metropolia ammattikorkeakoulu osana Suomen kasvukäytävä –verkoston Ketterä ja kestävä liikkuminen –hanketta.

www.suomenkasvukaytava.fi

Kätevää kierrätystä

Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen pisteellä pääset kokeilemaan kädentaitoja erilaisista kierrätysmateriaaleista. Mihin kaikkeen voisi käyttää asioita uudestaan, niiden pois heittämisen sijasta?

http://hameenlinna.4h.fi/

Viisaasti vesillä

Mikä on riittävä uimataito? Onko vesiturvallisuus hallussa? Viisasti vesillä -rastin sekä näytösten jälkeen on!

http://www.viisaastivesilla.fi/