ikoni-otsikkokolmio-pinkYhteiskunta &
Kansainvälisyys

Laakso auki ma-to
klo 9.30-12.00 ja 13.30-16.00
Linnanpuistossa

Kestävä kehitys, nuorten ääni yhteiskunnassa, osallistuminen, poliittinen keskustelu – joko alkaa kiinnostaa?

Yhteiskunta & Kansainvälisyys -laaksossa puhutaan paljon, mutta kaiken puheen tavoitteena on saada aikaan toimintaa ja aktivoitumista. Tapahtumassa työstetään YK:n kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta suomalaisten nuorten käsikirja kestävään kehitykseen, tarkastellaan omaa paikkaa globaalissa yhteisössä ja selvitetään miten paikallisesti voi vaikuttaa omiin ja itselle tärkeisiin asioihin.

Laaksossa pohditaan päihteisiin liittyviä aiheita Ehyt ry:n asiantuntijoiden kanssa, pohditaan nuorille tärkeitä julkisia palveluita Oma Hämeen Lape -hankkeen kanssa, katsotaan tulevaisuuteen ja mietitään mitä on tulevaisuuden työ ja opitaan ymmärtämään toisia ihmisiä ja kulttuureja.

Laakson ohjelmasisällöt päivittyvät jatkuvasti. Seuraa tätä sivua ja pysyt ajan tasalla!

Laaksossa tapahtuu

Ihmisoikeuskoulutus

Ihmisoikeuksien keskeinen tarkoitus on turvata jokaiselle hyvän elämän edellytykset. Koulutuksessa pohditaan, mitkä asiat ovat sen kaikkein tärkeimpiä rakennusosia ja keskustellaan sekä oikeuksista että toisten ihmisten oikeuksien turvaamiseen liittyvistä velvollisuuksista. Ihmisoikeusliiton asiantuntijat vetävät keskustelua ja avaavat hyvän elämän edellytysten ulottuvuuksia. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien kykyä edistää omien ja muiden oikeuksien toteutumista.

Tulevaisuusselonteko ja työn tulevaisuus

Minkälaista on työ 2030-luvulla? Onko työkaverimme robotti tai teemmekö työmme virtuaalitodellisuudessa? Entä minkälaisia uusia ammatteja tulevaisuudessa syntyy? Tämänkaltaisia kysymyksiä pohditaan hallituksen tulevaisuusselonteossa, jonka aiheena on työn murros ja suomalaisen työn tulevaisuus. Tule keskustelemaan aiheesta ja kerro, miltä tulevaisuus näyttää nuoren näkökulmasta.

www.vnk.fi/tulevaisuusselonteko

Suomen YK-nuoret

Mitä sinä olisit valmis tekemään kestävän kehityksen eteen? Suomen YK-nuoret täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja haluaa sen kunniaksi välittää suomalaisten nuorten tervehdyksen päättäjille. Tule oppimaan lisää kestävän kehityksen tavoitteista ja tee oma sitoumuksesi!

www.yknuoret.fi

Neppaus

Oletko kokeillut koskaan neppaamista? Neppisautot tarvitsevat sinun neppaustasi päästääkseen eteenpäin! Samalla voit miettiä, miten neppisrata sinun mielestäsi liittyy elämään. Välillä voi  käydä niin, että radalta ajaa ulos, mutta sieltäkin on mahdollisuus jatkaa matkaa. Tule kokeilemaan taitojasi, muokkaamaan rataa ja kertomaan omat ajatuksesi.

www.omaisyhdistys.com

Nuorten kaupunki

LAPE-hankeen toimintarastilla pääset rakentamaan omaa unelmiesi kaupunkia! Lape-hanke on yksi hallituksen kärkehankeista, joten pääset todella vaikuttamaan tulevaisuuden kaupunkeiden kehittymiseen omalla kaupungillasi.

http://stm.fi/hankkeet/lapsi-ja-perhepalvelut

Nuotiolauluja ja rinkkarataa

Hämeen Partiopiiri tuo metsäretken tunnelmaa keskelle kaupunkia. Tule mukaan nuotiopiiriin laulamaan, testaamaan rinkkarataa ja tutkimaan, miten partio on vaikuttanut ehkä sinunkin elämääsi!

http://www.hp.partio.fi/